Royal Ballet School

English: The White Lodge, Richmond Park. This ...

English: The White Lodge, Richmond Park. This was built in 1729 for George II, it now houses the Royal Ballet School and was the childhood home of Bertrand Russell. (Photo credit: Wikipedia)

RBS este considerată dintre cele mai bune scoli din Europa, are si unul din cele mai complete site-uri, unde chiar găsiți toate informațiile dorite:

http://www.royal-ballet-school.org.uk/index.php

E chiar un site complet, asa ca am sa va las sa il parcurgeti singuri.

Am sa punctez doar cateva aspecte.  Scoala este impartita in 2 etape:
Lower School – 5 ani de la 11 la 16 ani se studiaza la White Lodge in Richmond Park. Este o cladire superba, iar campusul se afla in afara Londrei, in Richmond Park, in imediata vecinătate a terenurilor de tenis de la Wimbledon.
Upper School – 3 ani de la 16 la 18 ani se studiaza la Covent Garden in Londra
Pentru Lower School, aceasta vila superba White Lodge,gazduieste studiile de balet, studiile academice si cazarea in acelasi loc. Pentru Upper School, cazarea este separată, o pot organiza ei, sau se poate organiza individual.

Costurile sunt pe masura,de exemplu pentru Lower School 32,151 de pounds pe an. Copiii care locuiesc in Marea Britanie de minim 3 ani consecutiv primesc bursa in functie de veniturile părinților. Pentru toti ceilalți, nu exista burse acordate de guvernul englez.
Începând de la 16 ani insa, pentru toti copiii care locuiesc in țările comunității europene, se acorda bursa pentru tuition in functie de veniturile părinților. In continuare, cazarea si mâncarea ca si celelalte costuri sunt suportate individual.
Pentru auditii se completează un formular, se trimit pozele incluse in formular si pentru cei ce aplica din strainatate,cum e si cazul nostru, se cere un DVD cu anumite specificații. Toate aceste detalii le găsiți aici :                                                                         http://www.royal-ballet-school.org.uk/application_forms.php?s=3
Data limita de trimitere a aplicațiilor este 6 ianuarie 2014. Auditiile finale sunt pe 28 februarie, 6 si 16 martie.

Pentru ca este una dintre cele mai bune scoli, este si una dintre cele mai competitive. Nu este greu doar sa intri in scoala, este greu si sa rămâi. Fiecare elev este urmărit atent in evoluția sa profesională si trebuie sa faca fata atat exigentelor scolii si competiției interne cat si valurilor de aspiranti care anual vin pentru auditii.

Are si o scoala de vara de 1 sau 2 saptamani pentru care primesc nenumărate cereri si pentru care selectia este foarte riguroasa. Pentru scoala de vara nu se fac auditii, doar se completează un formular si se trimit pozele cerute in formular. De obicei termenul limita de trimitere a “dosarului” este 1 martie. Atenție, nu se accepta formularul sau pozele pe mail ca la alte scoli ci doar prin posta, de aceea luați in considerare si timpul de expediție.

Pentru informatii despre toate scolile vocaționale din Marea Britanie va sugerez
http://www.balletcoforum.com/index.php?/forum/9-doing-dance/
Este un forum in care parinti si foști balerini discuta subiecte legate de scolile de balet. Subiectele acoperă un spectru larg: auditii, cati copii sunt in grupe, ce profesori au, etc. Puteti si voi participa punând întrebări, întotdeauna se gasesc cateva persoane care sa ajute cu un sfat sau o informatie din interior.

This entry was posted in Balet, Ballet school, Scoala de balet, Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Royal Ballet School

  1. Claudia says:

    Tot pentru copii peste 16 ani anumite fundatii ofera prin intermediul scolii sprijin financiar si pentru costurile de intretinere (cazare, mancare, transportul in comun, etc.)

    • E bine de stiut ca poti beneficia si de sprijin financiar. Chiar si cu bursa pentru tuition, restul cheltuielilor sunt mari.

      • Claudia says:

        Bursele pentru studii in cazul scolilor de balet din Marea Britanie sunt acordate de catre Guvernul Britanic prin diferite asociatii cum ar fi Dance and Drama Award, Loan si mai sunt cateva unde le puteti gasi pe site-ul https://www.gov.uk/ . Copii intre 16 si 19 ani din Uniunea Europeana sunt eligibili pentru a aplica, si in functie de venitul pe familie se va acorda bursa de studii care poate sa fie integrala sau partiala. Oricum nu va speriati pentru ca daca venitul anual pe familie este mai mic de 20.000 de pounds aveti sanse mari la bursa intergrala de studii. In plus scolile mai au un numar de burse anual pe care le acorda in functie de situatiile financiare ale copiilor iar aceste burse pot acoperi pana la 70% din cheltuielile din decursul unui an scolar. Trebuie sa stiti ca asigurarea medicala privata este obligatorie si costa in jur de 715 pounds pe an. Nu este greu de aplicat pentru bursa. Scoala se ocupa sa trimita dosarul catre asociatia guvernamentala imediat ce completati dosarul. Raspunsul poate dura si 2 luni. Oricum merita incercat pentru ca oportunitatile care le aduc aceste scoli sunt multe.

  2. Multumesc mult Claudia!

Leave a comment