10344340_1075697539160126_8960181042722780878_oVlad Ilcenco (fondator) a absolvit liceul de coregrafie Floria Capsali din Bucuresti si in paralel Academia de dans “Heinz Bosl”(prof. Alexander Prokofiev) din cadrul Hochschule fur Muzik und Theather, Munchen, unde i-a fost oferita o bursa in clasa a 10-a timp de 2 ani. A dansat la Opera Nationala din Bucuresti o perioada, dupa care a avut contracte cu diverse companii din Europa, dintre care English National Ballet din Londra, Baletul National Croat si Het Nationale Ballet din cadrul Het Muziektheater, Amsterdam.

Primele cursuri de initiere ca trainer GYROTONIC®, le-a urmat in Berlin cu Anke Hauerstein (Master), ca mai tarziu sa finalizeze studiile cu Elena Spaziani(Master) si Leda Franklin(Master) in Münstertal/Schwarzwald.
In momentul de fata are licenta internationala de predare a metodei GYROTONIC® si specializare pe aparatul Jumping Stretching Board.

Metoda GYROTONIC®, creata de Juliu Horvath, este un sistem de mișcare inedit, o formula de tratament activ, naturala, organica, pentru toata lumea indiferent de varsta si conditie fizica. Tot Juliu Horvath a conceput accesoriile si aparatele pentru a ajuta practicarea metodei. Fratele sau Paul, fizioterapeut si antrenor al echipei olimpice de gimnastica juniori a Romaniei, a contribuit la aplicarea metodei in terapie in mod sistematic.

Sistemul de expansiune GYROTONIC® este un mod de antrenare fizica si mentala , o platforma/baza de intelegere a miscarii.

Putem recunoaste principii si miscari inspirate din dans, inot , gimnastica, taijiquan.

Spre deosebire de echipamentele de fitness conventionale, metoda GYROTONIC® foloseste aparate special concepute, care aplica rezistenta continua pe toata durata miscarii si care permit miscari libere, cu grad de complexitate ajustabil ce pot fi adaptate conditiei si nevoilor practicantului.

Exercitiile ajuta la imbunatatirea proprioperceptiei in miscare unde sunt zone/puncte nevitalizate (fara simt/senzatie) sau zone cu probleme.

Se acorda atentie speciala asupra coloanei vertebrale, in vederea imbunatatirii si cresterii capacitatii functionale a acesteia. Ca urmare, rezulta un corp bine proportionat,  care devine semnificativ mai putin inclinat catre accidentare si acumulare a microtraumei pe termen lung.

ELEGANTA

Aceasta metoda este folosita frecvent de dansatori datorita relatiei sale cu miscarile din dans(balet) si tehnica de lucru. Cei care practica aceasta  metoda invata in esenta, un mod bun si corect de a merge, sta, ridica, misca.

Cateva dintre efectele obținute prin practicarea metodei sunt:

– intinderea si tonifierea musculaturii simultan

– coordonare mai buna

– refacerea traseelor neuromusculare

– imbunatatirea nivelului de concentrare

– simt al percepției si al echilibrului imbunatatit

– reducerea rigidității coloanei

– trezirea simturilor, stimularea si intarirea sistemului nervos

– mărirea mobilității articulațiilor

– alinierea sistemului osos

– imbunătățirea absorbtiei si a eliminarii, a circulației sanguine si limfatice

– SLABIT NATURAL, ca o consecinta a lucrului

Ce este specific acestei metode :

– Intindere + intarire in acelasi timp cu efort minim

– Miscarile sunt executate intr-o maniera usoara si curgatoare, acestea fiind sincronizate cu respiratii armonioase, fiecare miscare putand fi interpretata si exprimata individual.

Pentru mai multe detalii si programari puteti suna la Vlad Ilcenco – 0720.908.185

 

Advertisements
Link | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s