Studio Derzis – Metoda GYROTONIC®

10344340_1075697539160126_8960181042722780878_o

Am absolvit liceul de coregrafie Floria Capsali din Bucuresti si in paralel Academia de dans “Heinz Bosl” din cadrul Hochschule fur Muzik und Theather, Munchen unde mi-a fost oferita o bursa in clasa a 10-a timp de 2 ani.

Am dansat la Opera Nationala din Bucuresti o perioada, dupa care am avut contracte cu diverse companii din Europa, dintre care as menționa English National Ballet din Londra, Baletul National Croat si Het Nationale Ballet din cadrul Het Muziektheater, Amsterdam.

Primele cursuri de initiere ca trainer GYROTONIC®, le-am urmat in Berlin cu Anke Hauerstein (Master), ca mai tarziu sa finalizez studiile cu Elena Spaziani(Master) si Leda Franklin(Master).
In momentul de fata am licenta internationala de predare a metodei GYROTONIC® si specializare pe aparatul Jumping Stretching Board facuta sub indrumarea lui Abel Horvath

Metoda GYROTONIC®, creata de Juliu Horvath, este un sistem de mișcare inedit, o formula de tratament activ, naturala, organica, pentru toata lumea indiferent de varsta si conditie fizica. Tot Juliu Horvath a conceput accesoriile si aparatele pentru a ajuta practicarea metodei. Fratele sau Paul, fost fizioterapeut si antrenor al echipei olimpice de gimnastica juniori a Romaniei, a contribuit la aplicarea metodei in terapie in mod sistematic.

Sistemul de expansiune GYROTONIC® este un sistem de exercitiu unic, total nou. Este un mod de antrenare fizica si mentala , o platforma/baza de intelegere a miscarii si nu numai. Este o reala simulare a sporturilor, fara limita in ceea ce priveste viteza si raza de miscare.

Din aceeasi familie cu metoda GYROTONIC®, face parte si GYROKINESIS®, metoda din care a evoluat GYROTONIC® si care se practica pe saltea sau pe scaun.
Putem recunoaste principii si miscari inspirate din dans, inot , Tai Chi Chuan , Kundalini Yoga.

Spre deosebire de echipamentele de fitness conventionale, metoda GYROTONIC® foloseste aparate special concepute, care aplica rezistenta continua pe toata durata miscarii si care permit miscari libere, cu grad de complexitate ajustabil ce pot fi adaptate conditiei si nevoilor practicantului, astfel eliminand intreruperile de la inceputul si finalul miscarilor unde accidentele apar cel mai des.

Exercitiile ajuta la imbunatatirea proprioperceptiei in miscare unde sunt zone/puncte nevitalizate (fara simt/senzatie) sau zone cu probleme.

De asemenea, in contrast cu exercitiile care sunt executate in apa, unde este dificil sa ajustezi cu exactitate traseul miscarii si corectitudinea pozitiilor, cu echipamentul/aparatura sistemului GYROTONIC®, exercitiile sunt executate cu ajustabilitate maxima a razei de miscare si controlului pozitiilor, obtinand aceeasi placere si rezistenta sanatoasa ca in apa.

Se acorda atentie speciala asupra coloanei vertebrale, in vederea imbunatatirii si cresterii capacitatii functionale a acesteia. Ca urmare, rezulta un corp bine proportionat,  care devine semnificativ mai putin inclinat catre accidentare si acumulare a microtraumei pe termen lung.

ELEGANTA

Asa cum GYROTONIC®  pune accent pe alinierea posturala, reputatia ‘baletica’ tinde sa adauge un element de gratie in prezenta cuiva. Aceasta metoda este folosita frecvent de dansatori datorita relatiei sale cu miscarile din dans si tehnica de lucru. In acest fel, cei care practica aceasta  metoda invata in esenta, un mod bun si corect de a merge, sta, ridica, misca.

Metoda GYROTONIC® reprezinta un TRATAMENT NATURAL ACTIV care are ca efect, printre altele, intinderea si tonifierea  musculaturii intregului corp.

La pilates miscarile sunt lineare, izolate, la yoga sunt statice. Am practicat un an + de pilates destul de intens, pentru a ma recupera dintr-un accident la genunchi urmat, de doua operatii chirurgicale.

Pilates m-a ajutat sa-mi intaresc musculatura partial.

Metoda lui Juliu m-a ajutat sa inteleg miscarea din interiorul corpului meu si legatura ei stransa cu exteriorul …

 

Pilates si GYROTONIC®  nu sunt acelasi lucru. GYROTONIC® are in spate o tehnica aplicabila, o mecanica a miscarii bazata pe niste principii clare si naturale pe cand pilates nu. Aparatura poate semana pe alocuri, desi look-ul futuristic al aparatelor pe care se practica metoda GYROTONIC® intrece orice design al aparatelor fitness existente. Cine practica o perioada amandoua metodele poate observa diferenta fara dubiu.

Cateva dintre efectele obținute prin practicarea metodei GYROTONIC® sunt:

– intinderea si tonifierea musculaturii simultan

– coordonare mai buna

– refacerea traseelor neuromusculare

– imbunatatirea nivelului de concentrare

– simt al percepției si al echilibrului imbunatatit

– reducerea rigidității coloanei

– flexibilitate extraordinara

– trezirea simturilor, stimularea si intarirea sistemului nervos

– mărirea mobilității articulațiilor

– alinierea sistemului osos

– imbunătățirea absorbtiei si a eliminarii, a circulației sanguine si limfatice

– SLABIT NATURAL, ca o consecinta a lucrului

Toate acestea culmineaza in intinerirea organica si imbunatatirea vitalitatii si tonusului organismului.

Ce este specific acestei metode :

– Intindere + intarire in acelasi timp cu efort minim
– Alungire si expansiune controlata
– Miscare continua,neintrerupta,non-lineara,tridimensionala
– Constientizare sferica a miscarii, libertate totala, fara restrictii in ceea ce priveste viteza si versatilitatea.

– Miscarile sunt executate intr-o maniera usoara si curgatoare, acestea fiind sincronizate cu respiratii armonioase, fiecare miscare putand fi interpretata si exprimata individual.

Cui ii este recomandata :
Este aplicata in recuperari terapeutice, dupa accidente , in diverse spitale si cabinete de chiropractica, fizioterapie si kinetoterapie avand rezultate uimitoare si fiind recunoscuta din ce in ce mai mult de lumea medicala avand efecte curative atat mentale cat si fizice. Este folosita si pentru a crea o baza de intelegere a miscarii in general, dupa care sunt aplicate si alte forme de miscare: balet, gimnastica, tango, absolut orice sport, orice stil de dans,orice stil/sistem de miscare.

In afara adultilor, varstnicilor si sportivilor de performanta, are o valoare educationala enorma pentru copii, care beneficieaza mult de pe urma exercițiilor intr-o perioada in care dezvoltarea glandelor endocrine combinata cu constiinta fizica, dexteritatea si coordonarea sunt vitale in procesul de crestere.

Metoda GYROTONIC® ajuta la constientizarea legaturilor subtile existente intre emotii, minte(ganduri) si trup.

Felul in care te misti si ce miscari faci poate spune multe despre tine.
Reprezinta o reflexie directa a ceea se petrece inauntrul tau, in prezent, exteriorizat prin miscare.

Daca avem grija putin la ce mancam si ce bem, cum ne miscam, in ce directie o luam, putem strapunge timpul si spatiul intr-un mod armonios, lipsiti de boli si dureri.

Datorita complexitatii si posibilitatilor atat de vaste a acestui sistem de stimulare, vindecare fizica si mentala, studiile pe care le urmeaza instructorii ce predau aceasta disciplina sunt foarte riguroase si sunt confirmate prin diplome de predare si practica internationala eliberate de foruri competente.

Metodele GYROTONIC® si GYROKINESIS® sunt in continua dezvoltare si perfectionare. Exista aplicatii special concepute pentru atleti, calareti, balerini, jucatori de tenis si golf, suferinzi de scolioza si osteoporoza, femei gravide (pre/post natal).

Echipamentul creat de Juliu Horvath a fost medaliat la a 7-a Conventie Internationala a Inventiilor in Pittsburgh 1991.

Centrul international este in New York iar cel european in Schwartzwald (Muntii Padurea Neagra).

Pentru mai multe detalii si programari puteti suna la Vlad Ilcenco – 0720.908.185

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s